Nutritie

  Importanta nutritiei

Pentru a obtine un efect maxim in urma antrenamentului de fitness, trebuie sa acordam aceeasi atentie nutritiei precum antrenamentului.

Indiferent cat de puternic ne antrenam, daca mancam ce nu trebuie la un moment nepotrivit, ne putem impiedica progresul si putem experimenta totodata oboseala, boala sau accidentarea.

In conceperea unui program personalizat de antrenament, un lucru esential este sa stabilim alimentele care sunt bune pentru noi, cand sa le mancam si care este efectul lor asupra performantelor noastre.

Cu aceste cunostinte putem adopta un program de alimentatie sanatos care sa se potriveasca stilului nostru de viata si care sa ne ajute in atingerea obiectivelor propuse.

Indiferent de obiectivele propuse nutritia trebuie sa respecte anumite reguli:

  • Sa asigure integral nutrientii in functie de necesitatiile organismului.
  • Masa principala sa fie reprezentata de micul dejun. Acesta nu trebuie sa lipseasca niciodata si va fi constituit dintr-o alimentatie bogata in proteine, glucide, vitamine, minerale, etc.
  • Este necesar ca numarul de mese sa fie intre 4-6 pe zi, in functie de necesitati si posibilitati, iar cantitatea de nutrienti sa fie optima pentru consumul energetic curent, astfel incat sa nu existe exces care sa se transforme in depozit gras.
  • Echilibrul hidroelectrolitic trebuie mentinut printr-un consum corespunzator de lichide. Preferabil este consumul de apa necarbogazoasa.
  • Se va evita pe cat posibil, consumul alimentelor rafinate, a zaharului si a alcoolului.
  • Deasemenea vor fi evitate exagerarile de consum, indiferent de natura acestuia -exemplu consumul de paine la fiecare masa.
  • Cina va fi reprezentata de o masa care sa asigure un aport constant si prelungit de aminoacizi - exemplu carbohidrati complecsi. Totodata, ultimul consum de alimente sa fie cu cel putin o ora inaintea trecerii la starea de somn.

De ce antrenor personal?

Afla aici aspectele care ma diferentiaza ca antrenor personal, antrenor cu program personalizat de fitness in Brasov:

Servicii

Va stau la dispozitie in fiecare zi de luni pana sambata cu informatii din urmatoarele domenii:

Activitatile se desfasoara in Brasov ata la sala de fitness cat si la domiciliul d-voastra.

Contact instructor fitness

Cauti un antrenor personal de fitness autorizat in Brasov? Doresti sa beneficiezi de serviciile unui personal trainer cu un program personalizat? Iti raspund cu mare placere la contactele de mai jos:

Telefon:0764 425 425
E-mail:contact@instructorfitness.ro